به مناسبت رویداد ۹ ژانویه منتشر شد / کتاب طرح ملّی بلاکچین قطر؛ تاثیر فناوری بلاکچین در افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی

دسته‌ها: |

تاریخ انتشار و ویرایش:

انتشارات راه‌پرداخت به مناسبت رویداد ۹ ژانویه و در راستای مسئولیت اجتماعی خود، در نظر دارد تا ۹ عنوان کتاب با موضوع‌های مربوط به فناوری‌های نوین مالی را به صورت رایگان و در قالب نسخه الکترونیکی در اختیار عموم علاقه‌مندان قرار دهد. از میان این مجموعه  ۹گانه، هشتمین کتاب با عنوان «طرح ملّی بلاکچین قطر»، منتشر شده است.


تاکید بر ظرفیت‌های فناوری بلاکچین برای قطر


کتاب «طرح ملّی بلاکچین قطر» با همکاری «سازمان تنظیم مقررات ارتباطات قطر»،» دانشگاه حمدبن خلیفه» و «دانشگاه قطر» تهیه شده است. این طرح نشان می‌دهد که چگونه فناوری بلاکچین می‌تواند به بناکردن یک بخش فناوری اطلاعات نوآور و روبه رشد در قطر با هدف افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کمک کرده و از «چشم انداز ملی ۲۰۳۰ قطر» و همچنین گذار پیوسته به سوی «قطر هوشمند» حمایت کند.

این طرح به ظرفیت‌های فناوری بلاکچین و فرصت‌هایی تأکید می‌کند که می‌تواند برای قطر فراهم کند.  همچنین، الزامات اصلی بلاکچین را شناسایی می‌کند و مجموعه‌ای از توصیه‌ها را برای دستیابی به سه هدف اصلی ارائه می‌دهد:

  1. شناسایی و ایجاد مبنای رگولاتوری کارآمد برای بلاکچین؛
  2. ایجاد مبنایی محکم برای رویکرد دولت نسبت به بلاکچین؛
  3. ایجاد محیطی حمایتی برای خلاقیت و نوآوری.

قطر می‌تواند یکی از کشورهای پیشرو در پرورش نوآوری‌های بلاکچینی باشد. این کشور، وسعت و جمعیت کوچکی دارد و از این فرصت منحصربه‌فرد برخوردار است که هم بر منابع موجود سرمایه‌گذاری کند هم میان سازمان‌های دولتی و خصوصی ارتباط برقرار کند تا تبادل داده‌ها در بخش‌های مختلف، از جمله مراقبت‌های بهداشتی، صنعت، انرژی و آموزش به نحوی کارآمد، ایمن و سریع صورت بگیرد. این امر می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر توسعه پایدار این کشور داشته باشد.

این طرح همچنین الزامات مربوط به بلاکچین و مسائلی را که باید مورد توجه قرار گیرند از جمله: تنظیم مقررات، زیرساخت‌ها و سطح آگاهی را به دقت شناسایی می‌کند و بر اساس فرصت‌ها و الزامات در نظرگرفته شده، توصیه‌های لازم برای پذیرش بلاکچین در کشور قطر را ارائه می‌دهد.

از طرفی، توسعه چارچوب رگولاتوری قوی برای فراهم کردن محیط سرمایه‌گذاری، ایجاد صنعتی قوی و پذیرش فناوری‌های نوظهور، ضروری است. رگولاتوری نه تنها برای محافظت از کاربران و تضمین امنیت بلکه برای تأمین چارچوب قانونی مناسب و مجازکننده امکان نوآوری و پذیرش بلاکچین نیز مهم است. در این سند، با شناسایی حوزه‌های مختلف خدمات مبتنی بر بلاکچین، الزامات رگولاتوری مرتبط با این حوزه‌ها و رویکرد رگولاتوری مناسب برای ارائه خدمات به هر حوزه شناسایی شده و توصیه‌های مناسب نیز در این خصوص ارائه شده است. در ضمن، این سند ضرورت‌ها و مشوق‌هایی را مشخص می‌کند که هر بخش باید برای پذیرش فناوری ارائه کند تا به استارتاپ‌ها، پروژه‌های آزمایشی و شرکت‌های جدید امکان ظهور دهد.


معرفی و نحوه دسترسی به کتاب‌های مجموعه ۹ گانه


پیش‌تر، کتاب‌های «اقتصاد دیجیتال دوبی»، «قوانین و مقررات رمزارزها در جهان»، «آینده فایننس»، «کتاب‌ راه‌کار شماره ۱: دارایی دیجیتال»، «کتاب‌ راه‌کار شماره ۲: تامین مالی خرد»، «کتاب‌ راه‌کار شماره ۳: بانک و بانکداری» و «کتاب‌ راه‌کار شماره ۴: تکنولوژی» از این مجموعه ۹گانه، منتشر شده بودند.

کتاب «چهل پروژه برتر دنیای رمزارز از دید مجله فورچون» به عنوان آخرین عنوان از این مجموعه ۹گانه تا قبل از رویداد ۹ژانویه در قالب نسخه الکترونیکی منتشر و به رایگان در اختیار عموم قرار می‌گیرد. علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت فروشگاه راه پرداخت، نسخه الکترونیکی این کتاب‌ها را به رایگان دریافت کنند.


برگزاری رویداد ۹ ژانویه در ۱۹ و ۲۰ دی‌ماه


رویداد ۹ ژانویه یک رویداد سالانه با محوریت کسب وکارها و فعالان حوزه رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال است که هر سال در تاریخ ۱۹ دی ماه برگزار می شود. رویدادی که در سال‌های گذشته به یکی از مهم‌ترین دورهمی‌ها و برنامه‌های اکوسیستم نوظهور رمزارز و دارایی دیجیتال ایران تبدیل شده و فرصتی است برای اینکه مهم ترین مسائل این فضا در آن مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.

در دو دوره قبلی این رویداد بیش از ۷۰۰ چهره کسب وکاری، صنفی، سرمایه گذاری و توسعه‌دهندگان نرم افزاری و سخت افزاری این حوزه گرد هم آمده و در پنل‌ها و ارائه‌ها و فرصت‌های شبکه‌سازی درباره حوزه‌هایی چون آموزش، سرمایه گذاری، رگولاتوری، رسانه و… با یکدیگر گپ وگفت کرده‌اند.

کارخانه نوآوری رسانه راه کار در نظر دارد سومین دوره رویداد ۹ ژانویه را ۱۹ و ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور مدیران و فعالان صنعت رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال و دیگر صنایع مرتبط ازجمله سرمایه‌گذاری، مشاوره و بازارهای مالی برگزار کند. رویدادی که قصد دارد با بحث‌های کارشناسی و آینده پژوهشی، تصویر روشن‌تری از فرصت‌ها و تهدیدهای بازار رمزارز و فناوری‌های و نوآوری‌های مبتنی بر بلاکچین هم برای اکوسیستم کسب‌وکارهای نوآور و هم برای نظام اقتصادی و مالی کشور ارائه دهد. نمایشگاه، کنفرانس، کارگاه، شبکه‌سازی و کاریابی مهم‌ترین بخش‌های رویداد دو روزه ۹ ژانویه در سال ۱۴۰۲ خواهد بود.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *