ر
سول قربانی، همبنیانگذار کارخانه نوآوری رسانه راهکار، در دومین پنل از نخستین روز برگزاری رویداد ۹ ژانویه، ابتدا در ارائه خود با نام داستان رمزارز مطرح کرد: «من میخواهم راجع به داستان رمزارز، توضیح کوتاهی بدهم؛ همه ما راجعبه داستان رمزارز حرف میزنیم. تصویری که میبینید، معرفی ۹ کتاب است که در مجموعه به انتشار رساندهایم. ما در مجموعه «راهکار» یک انتشارات به نام «انتشارات راه پرداخت» داریم و در دو سال گذشته بالغ بر ۱۵۰ عنوان کتاب را در حوزههای نوآوری، فناوری و مالی به انتشار رساندهایم.»
او درباره کتابهای انتشارات راه پرداخت ادامه داد: «این انتشارات بهبهانه ۹ ژانویه، ۹ کتاب رایگان را به صورت PDF به انتشار رسانده که قابل دانلود هستند؛ پشت کارتهای شما یک کیوآر کد هست که آن را اسکن میکنید و همه کتابها را میتوانید دانلود کنید.» به بهانه این رویداد؛ یک کتاب دیگر هم به آن ۹ مورد اضافه کردیم به نام «داستان رمزارز». شما میتوانید آن کتاب را نیز با همین کیوآر اسکن کنید. لینک آن کتاب و همین کیوآر را در شبکههای اجتماعی نیز میگذاریم.»
بخشهای مختلف کارخانه نوآوری راهکار
قربانی در ادامه به معرفی کارخانه نوآوری راهکار پرداخت و گفت: «کارخانه نوآوری رسانهای راهکار شامل «راه پرداخت»، «عصر تراکنش»، «کارنگ»، «رمزارز»، «انتشارات راه پرداخت»، «رویداد برند کارفرمایی»، «استودیو راهکار»، «نشریه بیمه دیجیتال»، «جان ناین» (Jan9) یعنی ایونت همین امروز، برنامه «شاید موافق نباشید»، رویداد رگ تک ایران، رسانه راهکار، برنامه کار و کسب، برنامه پیشنهاد هفته، برنامه اتاق آبی و … است که همگی جزو پروژههای کارخانۀ نوآوری رسانهای راهکار به شمار میروند.»
او با اشاره به کارنگ بیان کرد: «میخواهم داستان رمزارز را بگویم ولی قبل از آن مجبورم اشارهای کوتاه به «کارنگ» بکنم. در اوج روزهای کرونا، حوالی اسفند ۹۹ بود که یک روز من و رضا قربانی و رضا جمیلی به یک کافه در خیابان ۱۶ آذر رفتیم و به صحبت نشستیم. در آنجا راجع به این میگفتیم که اکوسیستم نوآوری و استارتاپی و رسانهای ایران؛ یک رسانه در حوزه نوآوری کم دارد. خروجی آن جلسه تشکیل نشریه کارنگ یا همان هفتهنامه کارنگ بود که به عنوان رسانه تخصصی اقتصاد نوآوری ایران به حساب میآید. آن نشریه تا به حال بیش از ۱۰۰ شماره به انتشار رسیده و ادامه دارد. در شروع شمارههای ابتدایی کارنگ دریافتیم که در اکوسیستم اقتصاد نوآوری ایران، جای یک رسانه خالی است؛ رسانهای که در حوزۀ رمزارز و کریپتوکارنسی فعالیت کند و کارش این باشد که کل اکوسیستم را با هم ببیند؛ چه از جنبۀ حاکمیتی، چه نظارتی، چه رگولاتوری، چه کسب و کارهای آن حوزه! تا پیش از این، رسانههایی داشتیم که کاربران نهایی را خیلی خوب مورد هدف قرار میدادند؛ ولی جای خالی رسانهای را احساس کردیم که خروجی آن تبدیل به «نشریۀ رمزارز» شد.»
مسیر رسانه رمزارز در اکوسیستم
قربانی درباره نشریهها ادامه داد: «چند شماره بعد از شروع «کارنگ»، «نشریه رمزارز» را استارت زدیم و تا به حال ۴۰ شماره آن بیرون آمده است. ما همه جا گفتهایم که روز اول که خواستیم این نشریه را راه بیاندازیم، حتی یک ریال پول نداشتیم؛ ۱۰ صرافی در کنارمان قرار گرفتند؛ از آنها درخواست کردیم و حمایت کردند تا نشریه استارت خورد. آن ده اکسچنج را نام نمیبرم ولی در جاهای مختلف اسامی آنها را ذکر کردهایم. در استمرار نشریه رمزارز، ارتباط ما با اکوسیستم کریپتو قویتر و عمیقتر شد. به مرور این ایده به میان آمد که یک رویداد، ایونت یا دورهمی بگذاریم که آدمهای اکوسیستم کنار هم بنشینند و عدهای از تمام گروهها باشند؛ از جای جای اکوسیستم بیایند؛ همان ماتریسی که رضا قربانی هم نشان داد؛ از ماینر گرفته تا اکسچنج و فریلنسر! در سال ۱۴۰۰، اولین رویداد «جان ناین» (Jan Nine) یا همان رویداد «۹ ژانویه» را در «باغ بهشت» در سالن سلام با حضور حدود ۳۰۰ نفر برای اولین بار برگزار کردیم.»
قربانی در انتهای صحبت خود با اشاره به رویداد ۹ ژانویه مطرح کرد: «زمانی که این رویداد و قبل از آن هم نشریه رمزارز را استارت زدیم، دورانی بود که عده زیادی با مجموعههای استارتاپی عکس یادگاری میگرفتند. همه دولتیها و مقامات حاکمیتی میخواستند با استارتاپها عکس یادگاری بگیرند. VCها نیز همین طور بودند؛ هر روز خبرهایی میشنیدیم از این که در یک جا سرمایهگذاری و از یک جا حمایت کردهاند؛ ولی هیچ VC و هیچ نهاد سرمایهگذاری نمیدیدید که در فضای کریپتو و رمزارز به صورت شفاف سرمایهگذاری انجام داده باشد. یکی از اهداف ما همین بود که به چنین فضایی رسمیت دهیم. رویداد جان ناین در ۱۹ دیماه ۱۴۰۰ و دومی در ۹دیماه ۱۴۰۱ در همین سالن با حضور ۶۰۰ نفر از دوستانی مثل شما بود؛ عزیزان افتخار دادند و تشریف آوردند. امروز هم سومین رویداد نهم ژانویه را پشت سر میگذاریم. ما از این بابت خیلی استرس داشتیم که چطور کل اکوسیستم را با حداکثر توان دور هم جمع کنیم.»
دیدگاهتان را بنویسید