گفت‌وگو با محسن صالح مدیر توسعه کسب‌وکار بیت‌پین در  استودیو رویداد ۹ ژانویه /  فشارهای رگولاتوری به زیان کاربران و خود قانون‌گذار خواهد بود

تاریخ انتشار:

|

دسته‌:

 محسن صالح، مدیر توسعه کسب‌وکار بیت‌پین، در حاشیه رویداد ۹ ژانویه، سیاست‌های رگولاتوری ایران در حوزه رمزارز را مورد انتقاد قرار داد و تأکید کرد که نگاه سنتی قانون‌گذاران، کاربران را به سمت صرافی‌های خارجی و حتی فعالیت‌های زیرزمینی سوق می‌دهد. او راه‌حل این چالش را در آموزش کاربران، توسعه سیستم‌های نظارتی بلاکچین و تربیت متخصصان حوزه کامپلاینس (تطبیق‌پذیری با قوانین و مقررات) دانست و تأکید کرد که سیاست‌های سخت‌گیرانه در نهایت به زیان خود رگولاتور تمام خواهد شد.

 فعالیت تیم خود را در صرافی بیت پین تشریح کنید.

 این تیم اخیراً به بیت پین اضافه شده است. فعالیت ما در راستای توسعه بیت پین است. هدف ما اسکل کردن این پروژه و فعالیت‌های متنوع در بازارهای مختلف است. فعالیت ما هم در قالب محصول و هم در قالب یک‌سری تحقیقات است که در نهایت رضایت کاربران را از خدمات ما بالا ببرد.

 چالش بزرگ اکوسیستم رمزارز ایران چیست؟

 چالش بزرگی که امروز همه در مورد آن صحبت می‌کنند بحث رگولاتور و بستن درگاه‌های صرافی‌های رمزارزی است. رگولاتور با دید سنتی به این فضا وارد شده است و می‌خواهد بلاکچین و سایر فناوری‌های نو را در همان قالب‌های قدیمی جا دهد. این موضوع باعث می‌شود پایگاه کاربری پلتفرم‌ها از دست برود. امروزه کاربران بسیار هوشمند هستند و گزینه‌های زیادی دارند. ایم فشارها باعث می‌شوند که کاربران کم‌کم از صرافی‌های داخلی به سمت صرافی‌های خارجی بروند. این رفتارها باعث افزایش فعالیت‌های زیرزمینی می‌شوند. چون کاربران به جایی نیاز دارند که ریال خود را به کریپتو تبدیل کنند.

 این مسئله علاوه بر اینکه در نهایت کسب‌وکارها و نوآوری را دچار مشکل می‌کند، دودش به چشم خود رگولاتور می‌رود. زمانی که فعالیت‌های زیرزمینی افزایش پیدا می‌کنند، جرم و جنایت هم زیاد می‌شود. رگولاتور با رویه فعلی‌اش در حال ساخت مجرمان بالقوه‌ای است که در آینده تبدیل به مجرمان بالفعل می‌شوند.

 پیشنهاد شما به رگولاتور چیست؟

 رگولاتور باید نسبت به این حوزه دید باز داشته باشد. ما در وهله اول باید کاربران را آموزش دهیم. کاربر آموزش‌دیده تبدیل به یک شاکی در نهادهای قضایی یا پلیس فتا نمی‌شود. آموزش کاربر از هر امر دیگری مهم‌تر است. صرافی‌های رمزارزی اخیراً روی این موضوع سرمایه‌گذاری زیادی انجام داده‌اند.

 موردی که در دنیا به جد دنبال می‌شود؛ اما در ایران کمتر به چشم می‌آید، بحث سیستم‌های نظارتی بلاکچین است. برای مثال در امریکا چین‌آنالیس به سیستم‌های قضایی خدمات می‌دهد. در واقع به بازویی برای قانون‌گذار سنتی تبدیل شده که بتواند کم‌کم به بازار فناوری‌های نوین ورود کند.

 در این راستا به کسب‌وکارها پیشنهاد می‌دهم که محققانی در حوزه بلاکچین و compliance manager (مدیر تطبیق‌پذیری یا مدیر رعایت مقررات) تربیت کنند. با توجه به اینکه تحریم هستیم، compliance managerها می‌توانند از دانش خود در جهت منافع ملی استفاده کنند.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *